Багато хто чув слово “буклет”, ще більше людей ним користувалися, але мало хто знає, чому і звідки виник такий термін. Сам термін – “буклет” – прийшов до нас із Франції, і означав він “складати” або “скручувати”. Як випливає із самої назви, буклет — це один аркуш, складений в один або кілька разів.
На сьогоднішній день буклети відіграють величезну роль як рекламний продукт. Вони активно використовуються на презентаціях, виставках, офісах. Буклети, на відміну від листівок, мають більш солідний і представницький вигляд, але функція буклетів така ж – пошук клієнтів. Стандартними форматами буклету є А4 чи А3 з одним або двома фальцями (лініями згину). Як матеріал для друку буклетів зазвичай використовується крейдований папір 115-200 гр/кв.м. Буклети зазвичай друкують повнокольоровими із двох сторін, – тобто. барвистістю 4+4 (на відміну від деяких листівок), оскільки читаються обидві сторони виробу.
Друк буклетів
При підготовці буклету варто концентрувати увагу на щільності паперу, що використовується. Для буклету формату А4 (в два згини (фальця)) цілком достатньо паперу щільністю 115-130 г/кв.м. Для фальцювання буклету, надрукованого на такому папері, достатньо використовуватиме спеціальне обладнання – фальцювальну машину. Для згинання щільного паперу (від 170 г/кв.м. і більше) або картону необхідна додаткова операція біговки. Біговка – процес попереднього видавлювання на щільному папері чи картоні каналів реалізації майбутнього згину (фальця).
Існують різні схеми фальцювання буклетів
Буклети, як брошура або каталог, мають кілька смуг (сторінок), при цьому буклет не вимагає брошування (скріплення на скобу, пружину тощо), таким чином Ви отримуєте багатосторінковий виріб з меншими витратами! При виготовленні буклетів можна розміщувати інформацію не тільки про акцію, що проводиться, але і про саму діяльність компанії. Площа буклета досить велика розташування інформації, а розгорнутому вигляді буклет є цілий рекламний проспект. Дана можливість використання буклету, як у згорнутому, так і в розгорнутому вигляді, завжди повинна враховуватися при компонуванні інформації на аркуші.